مقالات

آشنایی با انواع لباس تکنسین و پرسنل بیمارستان

لباس پرسنل بیمارستان

از پرکاربردترین لباس‌های بیمارستان و لوازم مصرفی پزشکی می‌توان به انواع لباس تکنسین پرسنل بیمارستان اشاره کرد. در نتیجه کاربرد زیاد این لباس‌ها، باعث شده اند که در انواع بخش‌های مختلف بیمارستان مورد استفاده قرار بگیرند. رنگ لباس‌های هر کارمند و پرسنل با هم متفاوت است. عمده رنگ‌هایی که در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود شامل رنگ صورتی، سبز، سفید، آبی، طوسی و… است. فایده رنگ این لباس‌ها چیست؟ این‌که موقع مراجعه به بیمارستان می‌توانید از روی رنگ؛ انواع لباس تکنسین و پرسنل بیمارستان را تشخصیص داده و با آن‌ها راحت‌تر ارتباط بگیرید. اگر شما هم علاقه‌مند به یادگیری انواع رنگ لباس پرسنل بیمارستان در بخش‌های مختلف هستید و می‌خواهید آن‌ها را بشناسید، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

انواع لباس‌های مورد مصرف در بیمارستان‌ها

همان‌طورکه گفتیم لباس هر بخش از کارکنان بیمارستان با هم‌دیگر متفاوت است. این تفاوت باعث شناخت و تشخیص پرسنل از هم می‌شود. انواع لباس تکنسین پرسنل بیمارستان و بخش‌های دیگر وجود دارد که با هم اختلافاتی دارند. لباس کار و پرسنل‌های مختلف شامل:

  • لباس بیمار

رنگ لباس بیماران در بیمارستان‌ها همچون رنگ لباس پرسنل بیمارستان، به‌طور خاصی انتخاب می‌شود تا علاوه بر شناسایی آسان، به ایجاد یک فضای آرامش‌بخش کمک کند. لباس‌های بیماران آقا معمولاً به رنگ آبی طراحی می‌شوند، در حالی که برای خانم‌ها از رنگ صورتی استفاده می‌شود. این انتخاب رنگ‌ها نه‌تنها به تفکیک جنسیت کمک می‌کند، بلکه در ایجاد حس راحتی و آرامش برای بیماران نیز مؤثر است.

  • لباس خدمات بیمارستان

رنگ لباس خدمات بیمارستان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا کارکنان باید از لباس‌هایی استفاده کنند که در برابر مواد ضدعفونی‌کننده و شوینده‌ها مقاوم باشند. انتخاب رنگ‌های مناسب نه‌تنها به حفظ ظاهر حرفه‌ای کمک می‌کند، بلکه شناسایی سریع کارکنان در محیط بیمارستان را نیز تسهیل می‌کند. رنگ‌های ملایم و تیره می‌توانند لکه‌ها و آلودگی‌ها را کمتر نشان دهند و در نتیجه به حفظ بهداشت و نظافت محیط کار کمک کنند. علاوه بر این، رنگ لباس خدمات بیمارستان تأثیر مثبتی بر روحیه بیماران و همراهان آن‌ها دارد و احساس آرامش و اعتماد را در آن‌ها ایجاد می‌کند.

  • لباس فرم پرسنل بیمارستان

در بخش فرم لباس پرسنل بیمارستان، برای خانم‌ها معمولاً مانتو و شلوار اداری با رنگ‌های ملایم و شیک در نظر گرفته می‌شود. برای آقایان نیز پیراهن و شلوار ساده انتخاب می‌شود که به راحتی شناسایی آن‌ها در محیط بیمارستان کمک کند. انتخاب مناسب برای رنگ لباس پرسنل بیمارستان، نه‌تنها به حرفه‌ای‌تر به نظر رسیدن آن‌ها کمک می‌کند، بلکه احساس آرامش و اعتماد را نیز در بیماران ایجاد می‌کند.

انواع لباس پرسنل بیمارستان در رنگ و مدل‌های مختلف

رنگ لباس پرسنل بیمارستان، شامل مانتو و شلوار خانم‌ها و پیراهن و شلوار آقایان است.

  • لباس اتاق عمل

لباس اتاق عمل هم جزو انواع لباس تکنسین و پرسنل بیمارستان محسوب می‌شود. در دوخت این لباس‌ها از پارچه‌های پنبه‌ای استفاده می‌شود. رنگ آن‌ها آبی و سبز است و امکان چندین بار  استریل شدن را دارند.

  • لباس پزشکی

جنس این روپوش‌ها عمدتا از پلی‌استر است و به صورت یک یا دو تیکه قابل استفاده است. یک تیکه شامل روپوش سفید ساده و دو تیکه همراه با شلوار است.

شما می توانید برای آشنایی با جنس البسه پزشکی به مقاله، جنس البسه پزشکی از چیست و چه ویژگی های آن مراجعه کنید.

همه‌ چیز درباره لباس تکنسین اتاق عمل

لباس تکنیسین هم جزو انواع لباس تکنسین و پرسنل بیمارستان محسوب می‌شود. این لباس دارای اهمیت زیادی است چون در بخش مهمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این لباس‌ ها باید تا بیشترین حد ممکن از نظر جنس و دوخت درجه‌ یک و عالی باشند. چون کسانی که در اتاق عمل مشغول به کار هستند باید لباس ضدحساسیت و راحتی به تن داشته باشند. این لباس‌ها باید آن‌قدری آزاد باشند که تکنیسین به‌راحتی بتواند در آن فعالیت داشته باشد. با هم به بررسی ویژگی‌های لازم این لباس از جهات مختلف می‌پردازیم.

شما می توانید برای آشنایی با انواع لوازم مصرفی بیمارستان به مقاله، لوازم مصرفی بیمارستانی مراجعه کنید.

جنس لباس تکنیسین اتاق عمل

کیفیت لباس از مهم‌ترین المان‌های لباس تکنیسین اتاق‌ عمل است که باید به آن توجه کنید. بهترین لباس برای این دسته از کارمندان باید از لحاظ جنس پارچه، کیفیت دوخت لباس، رنگ و سایز تمامی استانداردها را داشته باشد. اتاق عمل مهم‌ترین بخش یک بیمارستان به‌ شمار می‌رود. پس باید از هرچیزی، بهترینش را برای آن‌ جا تهیه کرد. یکی از همین وسایل، لباس عوامل تکنیسین اتاق عمل کاور کفش یکبار مصرف و گان جراح است.

درنظرگرفتن تمامی این موارد به‌عنوان فاکتورهای یک لباس مناسب برای اتاق‌عمل بسیارمهم است.جنس پارچه باید به نوعی باشد که کوچک‌ترین آلودگی در آن نفوذ نکند و قابل شستشو باشد. پارچه‌های تترون و الیاف پلی‌استر و پلی‌پروپلین برای لباس‌های تکنیسین استفاده می‌شود. انواع لباس تکنسین و پرسنل بیمارستان در مدل‌های مختلف عرضه می‌شوند و دارای انواع رنگ‌ها هستند. یک نوع لباس مخصوص پرستاران خانم است و لباس جراحی، لباس اتاق‌عمل یا همان اسکراب پزشکی نامیده می‌شود.

انواع رنگ‌های لباس پرسنل مختلف بیمارستان

فاکتورهای مهم لباس اتاق‌عمل شامل جنس پارچه و قابلیت شستشو و تنوع مدل و رنگ است.

برای این لباس‌ها از پارچه‌های لطیف استفاده می‌شود که طیف رنگی زیادی دارد. اسکراب مخصوص جراحی، نام لباس اتاق‌عمل است که به همراه کلاه جراح استفاده می‌شود. این لباس سبز رنگ با نام لباس پرستاری شناخته شده است و به دلیل قرارگرفتن در معرض آلودگی‌های ناشی از عمل جراحی، یک‌بار مصرف هستند. استفاده دوباره از این لباس می‌تواند ویروس را منتشر کند.

رنگ‌های انواع لباس تکنسین و پرسنل بیمارستان

حتما دقت کرده‌اید که اغلب لباس‌های اتاق‌عمل به رنگ سبز و آبی هستند. البته انتخاب این رنگ‌ها دو دلیل دارد.

  • اولین دلیل این است که وقتی جراحان رنگ سبز یا آبی را می‌بینند، به آن‌ها کمک می‌شود که راحت‌تر بتوانند خون موجود در بافت‌ها را مشاهده کنند. به نوعی حساسیت چشم نسبت به رنگ قرمز زیاد می‌شود.
  • دومین دلیل برای انتخاب رنگ آبی این بود که اگر از رنگ قرمز و زرشکی و صورتی برای تکنیسین استفاده شود، حساسیت چشم به رنگ قرمز خون کاهش پیدا می‌کند. از طرفی تمرکز زیاد روی رنگ قرمز باعث اشکال در بینایی می‌شود و چشم جراحان، به طور ناخودآگاه روی سطوح سفید، نقطه‌های سبز می‌بینند.

لباس بیمار در بیمارستان

با لباس بخش بیماران بیمارستان بیشتر آشنا شویم

لباس بیماران نیز جزء لباس‌های پرسنل بیمارستان محسوب می‌شود و طبق قوانین جهانی، بیماران مجاز به پوشیدن لباس‌های غیر از لباس مخصوص بیمارستان نیستند، مگر با تشخیص پزشک. طراحی لباس بیمار باید به‌گونه‌ای باشد که از ورود هرگونه ویروس و آلودگی به زخم‌های احتمالی جلوگیری کند. به همین دلیل، رنگ لباس پرسنل بیمارستان و بیمار نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. لباس بیمار به‌عنوان یکی از عناصر اصلی پوشش بیمارستانی، تأثیرات بهداشتی و روان‌شناختی قابل توجهی دارد. کادر درمانی می‌توانند با بررسی ویژگی‌های لباس بیمار، وضعیت او را بهتر ارزیابی کنند.

“برای مشاهده قیمت سرنگ انسولین و خرید آنلاین به فروشگاه ما مراجعه کنید”

همه‌ چیز درمورد لباس پرسنل بیمارستان

شاید جالب باشد که درمورد انواع لباس تکنسین و پرسنل بیمارستان بدانید. افرادی که در بخش پرسنل بیمارستان مشغول به فعالیت هستند، مانند تمام دسته‌های شغلی بیمارستان؛ لباس منحصر به خودشان را دارند. پیش‌تر گفتیم که لباس افرادی که در بخش پرسنل هستند باید به دلیل ارتباط با زباله‌های بیمارستانی و شستشوی زیاد با مواد ضدعفونی بسیار مقاوم باشد.

لباس پزشک در بیمارستان

پرسنل بیمارستان لباس خاصی دارند که باید مقاوم و قابل شستشو در برابر آلودگی باشد.

به‌نوعی می‌توان گفت که کیفیت در این نوع لباس‌ها حرف اول را می‌زند. این لباس هم‌چنین باید دارای خاصیت ضدآب ژاولی باشد تا هنگام شستشوهای مکرر دچار رنگ‌پریدگی نشود. پوشیدن روپوش‌های یک‌بارمصرف برای افراد این بخش به‌علت تعویض راحت‌تر، توصیه می‌شود. معمولا وزن این لباس‌ها سبک است و کمی آزادتر دوخته می‌شود تا شخص در آن احساس بهتر و راحت‌تری داشته باشد.

نکاتی مهم درباره لباس پزشکان بیمارستان

انواع لباس تکنسین و پرسنل بیمارستان به‌طور قطع شامل لباس پزشکان نیز می‌شود. انتخاب رنگ سفید برای روپوش پزشکی به این علت بود که بتواند ناچیزترین کثیفی‌ها و آلودگی‌ها را نشان دهد. نکاتی درخصوص بهداشت و تمیز کردن روپوش‌ های پزشکی وجود دارد که باید بدانید که استفاده از سرنگ انسولین BD نیم سی سی باعث کثیف شدن لباس پزشک می شود که رعایت این نکات باعث حفظ سلامتی پزشکان می‌شود. این نکات شامل:

  • هفته دو الی سه بار روپوش را بشویید. برای شستشوی روپوش پزشکی ترجیحا از پودرصابون استفاده کنید. استفاده از این پودر باعث می‌شود که روپوش، چرک مرده نشود.
  • پس از شستشوی روپوش، برای خشک‌کردن آن سعی کنید حتی‌الامکان آن را در محیط آزادی پهن کنید که در معرض نور مستقیم خورشید هم باشد.
  • سعی کنید که این لباس را حتما با آب داغ بشویید. دلیلش هم این است که پزشکان چون در بیمارستان فعالیت می کنند احتمال این که روپوش هایشان آلودگی عفونی داشته باشد وجود دارد.
  • اگر قصد بردن روپوش را به منزل دارید حتما آن را داخل یک کیسه فریزر قرار دهید و داخل کیف بگذارید. پس از خارج کردنش هم پلاستیک را دور بیاندازید تا آلودگی روپوش به سایر وسایل انتقال پیدا نکند.
  • استفاده از قرص و محلول‌های پاک‌کننده در هنگام شستشو می‌تواند به پاکیزگی بیشتر آن کمک کند.
  • به همراه داشتن یک روپوش اضافه واجب است تا درصورت کثیف شدن روپوش خودتان از آن استفاده کنید.

همه‌چیز درمورد لباس بخش خدمات بیمارستان

لباس فرم خدمه بیمارستان یکی از انواع لباس تکنسین و پرسنل بیمارستان است که مخصوص افرادی طراحی شده که در بخش خدمات بیمارستان فعالیت می‌کنند. این لباس‌ها از کیفیت بالا، دوام و دوختی عالی برخوردارند. برای تهیه آن‌ها از بهترین پارچه‌های صنعتی و مواد اولیه درجه یک استفاده می‌شود.

7 نفر از پرسنل خدمه بیمارستان با لباس فرم مخصوص

لباس فرم خدمه بیمارستان از بهترین پارچه‌ها و مواد اولیه درجه یک برای خدمات بیمارستانی طراحی شده است.

طرح این لباس‌ها هم بسیار زیبا و شیک هستند و از پارچه‌های مرغوب برای ساخت آن‌ها استفاده می‌شود. این روپوش به هیچ عنوان محدودیت استفاده ندارد و همه می‌توانند از آن استفاده کنند. این روپوش در رنگ‌ها و سایزهای مختلف تولید و عرضه می‌شوند. از ویژگی‌های این لباس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از پارچه‌های مرغوب برای دوخت این روپوش
  • استفاده از طرح‌های خلاقانه برای دوخت این لباس
  • برای دوخت این روپوش‌ها از حداقل استانداردها استفاده می‌شود
  • برای تولید این روپوش‌ها از چرخ‌های صنعتی استفاده می‌کنند
  • برای تولید این لباس‌ها از چاپ حرارتی استفاده می‌شود که ماندگاری بسیار بالایی دارد
  • استفاده از حوله یکبار مصرف نیز می تواند در بیمارستان کاربرد داشته باشد تا هر فرد دارای یک حوله مخصوص باشد.

این لباس‌ها بسیار کاربردی بوده و از آن در موسسات خدماتی و شرکت‌ها، رستوران‌ها، مراکز صنعتی و کارگاه‌ها استفاده می‌کنند.

نتیجه گیری

در نهایت، همان‌طور که اشاره شد، بیمارستان و پرسنل آن دارای لباس‌های متنوعی هستند و هر بخش فرم خاص خود را دارد. شناخت انواع رنگ لباس پرسنل بیمارستان، از جمله پزشکان، تکنیسین‌های اتاق عمل و کارکنان خدماتی، به شما این امکان را می‌دهد که افراد را به راحتی شناسایی کرده و ارتباط موثرتری برقرار کنید. این لباس‌ها با دقت و کیفیت بالا دوخته می‌شوند و هر یک نیاز به مراقبت‌های خاص خود دارند که به توضیح آن‌ها پرداختیم. آگاهی از این نکات نه‌تنها به حفظ سلامت شما کمک می‌کند، بلکه سلامت اطرافیانتان را نیز تضمین می‌کند. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و از همراهی شما سپاسگزاریم.

منبع: healthiumshop

فروشگاه اینترنتی همیارمد

سوالات متداول

جنس لباس تکنسین بیمارستان چیست؟
جنس لباس تکنسین بیمارستان ترگال و تترون است. البته جنس لباس پزشکان از پلی‌استر تولید شده. که از بهترین و مرغوب ترین مواد تشکیل شده است.

چرا انتخاب رنگ لباس پرسنل بیمارستان اهمیت دارد؟
رنگ لباس باعث شناسایی آسان و ایجاد حس آرامش در بیماران می‌شود.

لباس فرم خدمه بیمارستان چه ویژگی‌هایی دارد؟
این لباس‌ها باید مقاوم، باکیفیت و مناسب برای شستشو با مواد ضدعفونی‌کننده باشند.

لباس تکنسین بیمارستان را چطور می توانیم تهیه کنیم؟
برای تهیه لباس تکنسین بیمارستان کافی است از طریق سایت همیارمد اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *